Bucătărie: Bucătăria Nord-Africană

  • Shakshuka clasică și originală ( ouă poșate în sos de roșii )

    Shakshuka clasică și originală ( ouă poșate în sos de roșii )

    Shakshuka este o rețetă de origine mediteraneeană, care este compusă din ouă poșate în sos de roșii, ardei și ceapă. Aceasta poate fi servită ca mic dejun sau ca masă de prânz și este adesea savurată cu pâine pudră sau lipie. Ingredientele cheie pentru această rețetă sunt roșiile, ardeiul, ceapa, usturoiul, și condimentele precum cumin, chimion si piper negru. Este o rețetă ușor de preparat și poate fi personalizată cu adăugarea de carne sau legume. Shakshuka este o masă delicioasă și sănătoasă, care este perfectă pentru orice moment al zilei.

    Print

    Shakshuka clasică și originală ( ouă poșate în sos de roșii )

    O rețetă clasică nord-africană, sănătoasă și foarte sățioasă.

    • Author: Andrei
    • Prep Time: 10 min
    • Timp de gătire: 15 min ( la foc mic-mediu )
    • Total Time: 25 minutes
    • Yield: 3 porții ( 2 ouă pe porție ) 1x
    • Category: Micul Dejun și Brunch, Prânz
    • Method: Plită
    • Cuisine: Nord-Africană, Orientul Mijlociu

    Ingredients

    Scale
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
    • 1 ardei gras roșu, fără sâmburi și tăiat cubulețe
    • 4 catei de usturoi, tocati marunt
    • 2 linguri boia de ardei
    • 1 lingurita chimen
    • praf de chili după gust
    • 1 cutie de 800g roșii întregi decojite
    • 6 ouă mari
    • sare si piper, dupa gust
    • 1 buchet mic coriandru proaspăt, tocat
    • 1 legatura mica patrunjel proaspat, tocat

    Instructions

    1. Încinge ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ardeiul gras și ceapa tocate și gătiți timp de 5 minute sau până când ceapa devine translucidă.
    2. Adăugați usturoiul și condimentele și gătiți încă un minut.
    3. Turnați conserva de roșii și sucul în tigaie și descompuneți roșiile folosind o lingură mare. Asezonați cu sare și piper și aduceți sosul la fiert.
    4. Folosește-ți lingura mare pentru a face puțuri mici în sos și spargeți ouăle în fiecare godeu. Acoperiți tigaia și gătiți timp de 5-8 minute, sau până când ouăle sunt gata după bunul plac.
    5. Se ornează cu coriandru și patrunjel tocat.

    Notes

    • Dacă nu aveți problemă cu lactatele, feta mărunțită sau brânză de capră deasupra este un adaos delicios. În mod tradițional, se servește și cu pita, dar îmi place să îl servesc cu felii de avocado.
    • Multe fotografii online arată shakshuka gătit într-o tigaie de fontă. Roșiile sunt acide și pot eroda stratul dezvoltat de pe tigaia din fontă. De asemenea, puteți obține o ușoară aromă metalică în vas. Așa că recomand să nu riscați și să-l gătiți într-o tigaie de oțel inoxidabil.